Biggest ‘A for Anarchy’ made with 1.200.000 people

Catalan V Day transformed into an A for Anarchy

 More than 1,700 people participated in the Via Libertaria action, which crossed the giant V-independence created by over a million pro-independence parties and movements to form instead, or as well,  an A for Anarchy.
The action, which was made in the crossing between Bruc and Arago streets, amid cries of ‘You can’t fool me, the Catalan parties are Spain’  and advocating a change deeper than that posed by multitude of sovereignty forces.

great A 2Biggest A in History:   (okay we cheated) #Via Llibertària 

It started as a spontaneous idea that zapped quickly through social networks. Several users of Twitter and Facebook shared the image of a map where you could see the path of the V Day with the addition of a line and a circle that united around him. The result was a large A for Anarchy symbol, drawn on the center of Barcelona. From there, the humor played a key role in expanding the idea and turning it into a reality.

The Catalan anarchists oppose all States, of course, but share with the independentists a historical and present grievance , a language, and a culture they have strongly influenced.

Historical posters were retrieved and modified for the occasion, campaigns as a “normal country” were subverted we do not want a normal countrymeme, a Twitter account and a Facebook event hour by hour gained followers.

The Via Libertària group called to convert the V Day in an A for anti-capitalism, autonomy, self-management, anti-fascism, pro abortion rightsanti-patriarchy and  anti-specisme.”

via llibertària.png

Minutes before five o’clock the anarchists rushed to build their own human chain to join the Diagonal and Gran Via through six intersections Over the last few days they had invited participants to dress in white, with the hilarious tag #unaratllaperladiada or #ratllageneral, and they did

The white t-shirts, toilet paper rolls, silver paper, and even a sheet from the Clinic Hospital, took center stage in the heart of Barcelona. Youth groups, seniors, families with children, people of all backgrounds, made up a heterogeneous space that housed a political tradition . I think it is an important day and had to participate: as a left-libertarian this space has allowed me to make myself comfortable finding it”  said a riveting woman to ‘La Directa News’ as the call was extended beyond the internet and had come through word of mouth.

“As anti-authoritarians we needed an initiative that would allow us to express skepticism with the independence process,” said a young man accompanied by his girlfriend and her daughters. There were combined messages with serious and direct statements like  “because our demands have outgrown their flagsto other full of humor, even ridicule, reinventing slogans like “Neither France nor Spain but Homemade Cakes. ”  

Finally, the initiative was a success because it achieved the goal of connecting the V and transform it into an A thanks to the participation of 1,742 people, according to a count by an individual member of the organization. During the action were heard slogans like no one can deceive to me, Convergencia Party is Spain” and other satirically surreal as “Make the monastery of Montserrat a squatted social center.”


After completing the challenge, the protesters gathered at the intersection of Aragon and closed the event with a huge white anarchy banner.

Some of the participants then went to Plaça Tetuan to participate in the Black  Block anarco-independentistes groups convened every year as the Red Storm demo of the independence left.

adapted and translated from article by David Bou in La Directa… with thanks

the great A

Crònica d’una diada en clau llibertària.

14 set 2014
– Diferents iniciatives de caire llibertari han recorregut els carrers a Barcelona, Lleida, i Reus, per fer visible, en plena Diada de l’onze de setembre, l’alternativa llibertaria, en pro d’un poble lliure, autogestionat i ingovernable.- Els bloc llibertaris de Barcelona, Lleida i Reus, i la Via llibertaria donen el punt negre a aquesta Diada.

1-Blocllibertari_sortidatetuan-1024x682.jpg

La commemoració de la derrota de l’11 de setembre d’enguany no ha estat, sens dubte, una Diada més entre d’altres. Aquest any, en què es compleixen els 300 de l’entrega a les tropes castellano-borbòniques de Felip V de la ciutat de Barcelona, la Diada ha esdevingut de nou històrica, en una demostració gegantina de mobilització en defensa del dret a decidir del poble català. A l’ambient, la proximitat de la consulta i els gestos expressats pel president espanyol i diversos membres de l’executiu de l’estat, en el sentit de prohibir la consulta (amenaces a recórrer a la Guàrdia Civil incloses) prevista pel proper 9 de novembre. A aquestes amenaces provinents de Moncloa, li hauríem d’afeguir també certes declaracions efectuades des de determinats sectors del govern de la Generalitat principatina sondejant la posibilitat d’ajornar la consulta i negociar amb Madrid el seu encaix a la legalitat espanyola.De la V a la A llibertàriaAquesta Diada venia sens dubte marcada per la convocatòria realitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per a la realització d’una gegantina V humana a Barcelona. Aquesta convocatòria però, venia seguida d’una altra de signe llibertari, sorgida des de les xarxes socials per ha convertir aquesta V en “una A d’anticapitalisme, autonomia, autogestió, antifeixisme, avortisme, antipatriarcat i antiespecisme”, una inicitiva virtual que ha anat agafant volada fins ha esdevenir tot un èxit en aconseguir finalment aplegar 1.742 persones que han convertir la V amb una A llibertaria, assolint l’objectiu d’unir la Diagonal i la Gran Via a través de sis cruïlles del carrer Bruc.2-Visllibertaria.jpgUn cop completat el repte, els manifestants es van aplegar a la cruïlla dels carrers Bruc i Aragó per cloure l’acte formant amb tela blanca una grandiosa A d’anarquia. Algunes de les participants es van dirigir posteriorment a la plaça Tetuan per participar del Bloc Negre que cada any convoquen diversos col·lectius llibertaris a la manifestació de l’esquerra independentista.

Blocs Llibertaris a Barcelona Lleida i Reus

La jornada en clau negre començava però força més aviat, de bon matí.

Una paradeta del col·lectiu llibertari Negres Tempestes i dues més de la cooperativa la Ciutat Invisible van ser les encarregades d’apropar les idees llibertàries als visitants del Fossar de les Moreres i de la Mostra d’Entitats dels Països Catalans del Passeig Lluís Companys. Simultàniament persones de l’espectre llibertari i autònom optaven per apropar-se fins a la Rambla del Raval a donar suport a la mobilització antifeixista de resposta a la manifestació de signe ultradretà i espanyolista que coincidint amb la diada que van protagonitzar menys d’una cinquantena de feixistes.

Un xic més lluny, a Ponent, i per segon any consecutiu, un bloc llibertari ha participat sota el lema: “Ja no ens alimenten Molles”, a la marxa de l’onze de setembre convocada a Lleida a les dotze del migdia.

A la tarda paral·lelament a la convocatòria “transversal” llençada per l’ANC a Barcelona i la conseqüent crida a la via llibertària, l’Esquerra Independentista va convocar una marxa a la Plaça Tetuan. I com ja ve essent habitual des de fa més d’una dècada, a darrera d’aquesta manifestació s’aplega el Bloc llibertari amb un plantejament que cridava directament a radicalitzar el dret a decidir i reapropiarse’l en tots els aspectes de la vida. Un “Decidim-ho tot!” encapçalava la convocatòria tot acompanyant aquest lema d’una pancarta plena de referències a la pel·licula “V de Vendetta”. El d’aquest any ha estat el Bloc força nombrós; alguns centenars de persones van desfilar en mig de crits de “ni Espanya, ni França, ni estat català”, “ni Espanya, ni França, Països Catalans”, “no hi ha pa per tant de Pujol”, “ la via llibertària camina cap a Icària”… Finalment, tot baixant el Passeig Lluís Companys, el Bloc Llibertari s’ha separat de la comitiva de l’esquerra independentista per acabar la marxa, al Fossar amb el cant d’”A les barricades” i d’”els Segadors” i la lectura del manifest d’enguany.4-Blocllibertarireus.jpg

En definitiva, la Via Llibertaria i el Bloc Llibertari han donat “el punt negre” de l’11 de Setembre, i 300 anys després, la bandera negra de la llibertat o la mort, ha tornat altre cop a onejar per Barcelona.

Un xic més tard a la ciutat de Reus, s’ha format també un altre bloc llibertari format aquest cop, principalment per gent de la CGT i els ateneus llibertaris del Camp, que han desfilat rera una pancarta on cridaven a independitzar-se “dels estats, la banca, els mercats, els patrons i la troica”.

L’origen del Bloc llibertari barceloní del onze

El que ara s’anomena “Bloc Llibertari”, va començar d’una forma informal, en base a converses entre activistes de l’àrea de l’autonomia barcelonesa que, en no sentint-se representants en cap dels blocs estatistes, feien una pancarta (o dues com va passar un any fruit de la descoordinació), i mitjançant el boca-orella es reunien a la cua de manifestació, al costat dels migrants sense papers o el FAGC.

Poc a poc, especialment des de l’any 2004, ara farà just una dècada, el citat Bloc Llibertari, negre o autònom com se l’ha anat anomenant en diferents èpoques, ha anat implicant a un ventall més ampli de gent, i s’ha anat assumint cada cop més un treball previ de preparació, consolidant-se com a punt de trobada de diferents sectors, els quals han volgut fer visible, especialment en aquesta data, el seu rebuig als estats i a la delegació de la lluita en partits polítics i sindicats reformistes i, per afirmar que la llibertat dels Països Catalans, com la de tots els pobles, no passa per la consecució de cap estat ni la creació de més fronteres, sinó per la dissolució de les existents i la creació d’espais horitzontals de contrapoder lliurement federats que substitueixin i deslegitimin els propis estats.

greAT a 3

Chronicle of a key day in freedom. 

 Related Posts

Author: thefreeonline

The Free is a book and a blog. Download free E/book ...”the most detailed fictional treatment of the movement from a world recognizably like our own to an anarchist society that I have read...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: